lauantai 9. toukokuuta 2015

Millainen koira minulla on?

Namulle on ladattu paljon odotuksia ja toiveita siitä mitä hänen täytyy oppia ja tehdä. Toisen koiran kanssahan korjataan ne virheet, mitä on ensimmäisen koiran kanssa tultu tehtyä. Lisäksi odotan Namulta harrastuskoirana paljon. Violan suuren persoonan myötä olen kuitenkin oppinut tärkeän asian: Jokaista koiraa pitää kunnioittaa sellaisena kuin hän on.

Violan ja minun suhde on parantunut paljon, kun olen hyväksynyt esimerkiksi sen, että hänestä ei ikinä tule ystävällistä vieraita kohtaan tai sen, että hänellä ei vaan ole taistelutahtoa lelun kanssa leikkimiseen.Violan kanssa todella tarvitaan huumoria, eikä asioita kannata ottaa kovin vakavasti. Kun taas Taikan kanssa kannattaakin olla hiukan vakava; Taika tykkää tehdä töitä tosissaan ja kun hän tekee, niin hän tekee kaikkensa, eikä aikaa ole mihinkään hölmöilyyn.

Namuun kaikista odotuksista huolimatta yritän suhtautua objektiivisesti. Tarkkailen ja mietin hänen ominaisuuksiaan. Mitkä koulutuskeinot ovat sopivimpia? Mitä tämä koira rakastaa ja missä lajissa Namu olisi hyvä? Toisaalta - mitkä ovat hänen heikkouksiaan ja miten niitä voi parantaa? Toistaiseksi Namu rakastaa agilityä, mutta lupaan, että jos hän joskus rakastaakin jäljestämistä enemmän, tehdään sitä hänen kanssaan enemmän. Parasta on kuitenkin se, että belgianpaimenkoira rotuominaisuuksiensa puolesta sopii melkein joka lajiin ja usein puhtia riittää useampaankin.

Tänään tarkkailtiin ja toivottiin, josko Namusta tulisi lauman ensimmäinen koira, joka tykkää olla soutuveneessä. Ja sanoisin, että lupaavalta näyttää :)



Loppukevennyksenä Namun vinkit veneilyyn:
  • Varaa paljon herkkuja mukaan
  • ota mukaan matto, jonka voi laittaa veneen pohjalle ettei tassut liu'u
  • totuttele pelastusliiveihin ensin kuivalla maalla
  • ota rennosti ja nauti





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti