sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Mistä on pienen pennun arki tehty

Namun kanssa ollaan puuhailtu kaikenlaista. Hän on opetellut enemmän yksin oloa, ja ainakaan vielä hän ei edes huomaa koko asiaa, jos hänelle jättää luun järsittäväksi. Viime viikolla oltiin ottamassa  rokotukset koira-kissaklinikalla ja taas sain olla hänestä niin ylpeä. Hän ei huutanut piikistä yhtään ja oli muutenkin tosi rohkea. Lopuksi vielä leikittiin aulassa niin, että hänelle jäisi mahdollisimman positiivinen muistikuva paikasta. Hän on myös mm. käynyt katsastamassa autoa ja matkustellut ikea- kassissa :)




Namu on nyt myös kahdesti ollut pikkupentujen leikkikoulussa Tuijan koirakoululla. Namu on alusta asti ärissyt toisille koirille heti Violasta alkaen, joten leikkikoulu on tehnyt hänelle kyllä tosi hyvää. Ensimmäisen kerran alussa häntä hermostutti aika paljon, mutta onneksi hän sai ensin tutustua rauhallisempiin kavereihin ja sitten vasta siirryttiin isompaan joukkoon leikkimään. Samalla hän näki tietysti paljon uusia ihmisiä ja tutustui taas uuteen halliin. Alla pieni pätkä toiselta kerralta.


Namun kanssa on tietty puuhasteltu myös agilityn parissa. Hieman ollaan jo tutustuttu pöytään, maassa olevaan puomiin ja jopa keinuun. Keinun kanssa tehtiin paukuttelu harjoitusta. Namu ei välittänyt äänestä mitään vaan oli ryykimässä keinun päälle! ihana pentu! Tehtiin myös tasopainolaudalla tassuttelua. Keinun kanssa jatketaan nyt vaan paukuttelua ja myös harjoitusta, jossa hän saa tassuillaan paukuttaa alastuloa.

Ensimmäisenä ohjauskuviona tehtiin takaakiertoa, ja vaikka harjoituskertoja oli takana kokonaiset kaksi, teki Namu niitä viimeksi jo todella ammattimaisesti. Lisäksi kotiläksyiksi ollaan saatu esteen tarjoamista ja poispäin käännöstä. Poispäin käännöksessä aloitetaan ihan siitä, että ohjaaja saa kaalinsa minne kuulu kääntyä ja millä kädellä, mutta esteen tarjoamista ollaan jo päästy tekemään.




Hallilla on tietty leikitty ja pidetty hauskaa. Namu on toiminut myös Violan kaasuna eli Viola kummasti lisää vauhtiaan radalla kun haluaa näyttää, että kyllä hän osaa paljon paremmin kuin tuollainen pieni nokikana. 



Tietysti pienet pennut tarvitsee vielä paljon unta, ja sen parempi, jos nokoset saa ottaa pehmeän tyynyn päällä (ja ilman, että joku tulee kameran kanssa häiritsemään).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti